Βατσινά προς Παπαστεργίου: Οι ανάγκες “απαιτούν” να δοθεί παράταση στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου

Παράταση ως το τέλος του 2024 για την μεταφορά στο Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης, ζητά η βουλευτής Ηρακλείου

Την παράταση της προθεσμίας παράδοσης του Υποθηκοφυλακείου Αρκαλοχωρίου στο Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης, ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή της η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά.

Καταθέτοντας ως αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το έγγραφο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων Δ.Μινώα Πεδιάδος, η κ.Βατσινά ζητά από τον Υπουργό να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ομαλής μετάβασης στο νέο καθεστώς ως το τέλος του 2024, επικαλούμενη τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο Αρκαλοχώρι εδώ και τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα του μεγάλου σεισμού του Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως σημειώνει στην αναφορά της, η εσπευσμένη μετάβαση στο νέο καθεστώς θα δυσχεράνει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη Στεγαστική Συνδρομή, διαδικασία που βάσει των – ως τώρα – δεδομένων λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου 2024. Ταυτόχρονα, σημειώνει η βουλευτής “καθημερινά ζητούνται από το Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου δεκάδες πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και διάφορα άλλα έγγραφα, αντίγραφα συμβολαίων, αντίγραφα μερίδων κλπ.” ενώ επίσης στο Υποθηκοφυλακείο Αρκαλοχωρίου “έχουν κατατεθεί περί τις 50 αιτήσεις πιστοποιητικών για την δικάσιμο της 24ης Σεπτεμβρίου για τις απαλλοτριώσεις”.

Η βουλευτής καλεί τον υπουργό να λάβει υπόψιν όλα τα δεδομένα και να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου η μετάβαση να μην υλοποιηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί